Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України призначив Дмитра Венцковського заступником голови Державної фіскальної служби (ДФС). Він раніше обіймав посаду директора департаменту забезпечення роботи Державної податкової служби.

Читайте такожВ Україні сьогодні розпочала роботу Державна податкова служба

Відповідне рішення закріплено в розпорядженні Кабміну і оприлюднено на урядовому сайті.

Відео дня

"Призначити Венцковського Дмитра Юрійовича заступником голови Державної фіскальної служби України з 19 листопада 2019 року терміном на п'ять років з оплатою праці відповідно до законодавства", – сказано в документі.

Як повідомили в прес-службі Податкової служби, на новій посаді Венцковський зосередиться на успішному завершенні реорганізації Державної фіскальної служби і передачі функцій новим відомствам - Податковій і Митній службам.

«Відповідно до покладених на мене обов'язків пріоритетними для мене будуть такі завдання: завершення процедури розподілу майна між Податковою службою/Держмитслужбою з урахуванням специфіки цих служб та потреб у забезпеченні їх безперебійної ефективної діяльності; підтримання загальних функцій і процедур для ДФС/Податкової служби/Держмитслужби до завершення їх розподілу і забезпечення ДФС фінансуванням до завершення реформи», - цитує прес-служба Венцковського.

За даними прес-служби, на сьогодні є три суб'єкти повноважень: Державна податкова служба, якій передана податкова функція ДФС і яка розпочала діяльність 21 серпня; Державна митна служба, заходи щодо запуску в роботу якої тривають і якій буде передана митна функція; Державна фіскальна служба, якій повернута правоохоронна функція до створення Бюро фінансових розслідувань.

"На даний момент вже створено територіальні органи Податкової та Митної служб. Але балансоутримувачем цього майна залишається ДФС. Сукупна балансова вартість майна ДФС (разом з територіальними органами) становить майже 4 млрд грн", - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні Кабмін оголосив конкурси з відбору заступників Фіскальної служби, яка знаходиться в стадії реорганізації. 

Голова Державної Митної служби Максим Нефьодов в інтерв'ю УНІАН пояснив, що дані конкурси оголошені для пошуку людей, які де-факто стануть заступниками в Митній і Податковій службах, створених у процесі ліквідації ДФС.