Підозрювані завдали Фонду гарантування збитків на 283 мільйони гривень / фото wikimapia.org

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у зловживанні повноваженнями та службовій підробці колишньому голові правління банку "Михайлівський", його двом заступникам і чотирьом членам кредитного комітету банку.

Читайте такожВерховний суд підтвердив законність ліквідації банку "Михайлівський"

Як повідомляється на сайті ДБР, ці топ-менеджери безпідставно видали кредити двом юридичним особам, пов'язаним з колишніми власниками банку, розуміючи, що надані кредитні кошти не будуть повернуті.

Відео дня

Зазначається, що дії підозрюваних завдали збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 283 мільйони гривень. Також перевіряється можлива причетність до скоєння злочину інших посадових осіб і власників банку.

Також повідомляється, що у разі доведення провини підозрюваним загрожує штраф від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України визнав неплатоспроможним банк "Михайлівський" в травні 2016 року.

Напередодні введення тимчасової адміністрації банк "Михайлівський" уклав договір з компанією "Плеяда" про відступлення прав вимоги за кредитним портфелем вартістю понад 682 мільйонів гривень за заниженою ціною. Згодом компанія "Плеяда" передала права вимоги по кредитах компанії "Фагор".

Фонд гарантування визнав ці договори нікчемними, однак зазначені компанії намагалися відстоювати свої інтереси через суд.

Наприкінці січня поточного року Верховний суд України остаточно визнав відступлення прав вимоги за кредитами банку "Михайлівський" напередодні його банкрутства компаніям "Плеяда" та "Фагор" неправомірною.