Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації планує в квітні відкрити перший офлайн-хаб для підприємців, де вони зможуть отримувати консультації щодо відкриття та розвитку бізнесу.

Читайте такожОчікування українського бізнесу покращуються, але скептично налаштованих багато - опитування ЄБА

Про це повідомила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час презентації національної онлайн-платформи «Дія.Бізнес».

Відео дня

«Коли ми торкнулись питання освіти та консалтингу, у нас з'явилась ідея зробити зони консалтингу для підприємців. Це офлайн-місця, куди кожен підприємець міг би звернутись і отримати консультацію щодо одного з 12 різних напрямів, починаючи від валідації бізнес-ідей, фінансового менеджменту, маркетингу, пошуку фінансування тощо», - сказала Іонан.

Вона зазначила, що в Мінцифри почали активно працювати над цією ідеєю: провели опитування, зібрали експертне середовище та створили документ «Життєвий цикл підприємця».

«У документі ми можемо простежити кожен етап - від виникнення бажання або потреби бути підприємцем, коли він йде в сім'ю, розповідає про свою ідею, де його відмовляють, а він збирається з силами... до моменту виходу з бізнесу або його закриття. І коли ми проаналізували ці етапи, ми побачили багато дірок. У такому простому питанні, як доступ до інформації, зручних каталогів можливостей немає. Тому ми розділили проект «Дія.Бізнес» на дві частини - онлайн-платформа і мережа офлайн-хабів», - повідомила заступник міністра.

За її словами, перша зона офлайн-консалтингу повинна почати роботу вже в квітні. А незабаром на порталі буде запущено послугу відкриття та закриття ФОПу онлайн, яка зараз тестується.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації презентувало національну онлайн-платформу для підприємців «Дія.Бізнес». Портал працюватиме в двох напрямах: інформаційна платформа та служба онлайн-консультацій.

Зараз на сайті представлені каталог ідей для бізнесу, шаблони для створення своєї справи, корисні кейси, довідник підприємця, а також список необхідних юридичних документів для відкриття бізнесу.