У Кабміні обіцяють допомогти українцям під час карантину / фото: УНІАН

Держава виплатить українцям, які залишилися без роботи, або не зможуть працювати через карантин, фінансову допомогу у встановленому законодавством розмірі з так званого стабілізаційного фонду, який невдовзі сформують.

Читайте такожКабмін розпочав перемовини щодо реструктуризації держборгу України – прем’єр

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в ефірі телеканалу ICTV і додав, що кошти платитимуть для того, аби люди змогли перебувати вдома у період карантину.

Відео дня

«Доплати, про які я говорив, соціальні виплати, вони можуть здійснюватися фондом страхування на випадок безробіття вже зараз… Ми точно забезпечимо виплату всім, хто офіційно знаходився у відпустках або був звільнений з роботи», – сказав Шмигаль.

Загальна програма підтримки людей буде впроваджена у квітні-травні. Ведеться робота для того, щоб надати одноразову фінансову підтримку пенсіонерам на час карантину.

Прем’єр-міністр додав, що найближчим часом в Україні з’явиться стратегічна економічна рада розвитку країни, разом з якою ухвалюватимуть кроки для найбільш м’якого проходження економічної кризи та подальшого розвитку економіки після неї.