Ілюстрація / REUTERS

Світовий банк готовий виділити Україні додаткові кошти в рамках спільного проекту з Міністерством охорони здоров’я «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

Про це за результатами зустрічі з представниками міжнародних організацій заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомили у прес-службі уряду.

Читайте такожСвітовий банк виділить $160 мільярдів на боротьбу з коронавірусом

Відео дня

Як зазначається, зараз уряд готує рішення, які дозволять залучити додаткові 35 млн доларів, які будуть направлені на підтримку медичної галузі в Україні. Загалом сума проекту становитиме 135 млн доларів.

«Я поінформував представників міжнародних організацій про додаткові заходи, які запровадив Кабінет Міністрів для того, щоб захистити здоров’я українців. При їх розробці уряд врахував обмеження, які запровадили інші країни та той результат, який ці заходи дали», – відзначив Шмигаль.

Крім того, прем’єр-міністр привітав запуск окремого Плану гуманітарного реагування ООН на пандемію COVID-19 в Україні.

Згідно з цим планом, до кінця року на запобігання та боротьбу з пандемією коронавірусу в Україні ООН планує мобілізувати 165 млн доларів. Ці кошти підуть на першочергові потреби системи охорони здоров’я та на подолання соціально-економічних наслідків.