Ілюстрація REUTERS

Уряд готовий розглядати різні варіанти стимулювання бізнесу для виходу з кризи, однак при цьому акуратно впроваджуватиме дані стимули, щоб не допустити створення різних способів ухилення від сплати податків.

Читайте такожЕксперти підрахували додаткові витрати торгівлі через карантин

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

"Ми готові розглядати різні варіанти стимулювання для виходу з кризи, єдине що - ми будемо дуже акуратними з точки зору нашої фінансової безпеки, щоб не допустити створення різних способів ухилення від сплати податків. Тобто ми готові до стимулювання, але ми при цьому будемо дуже обережними", - сказав Марченко.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу продовжив карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня прийняла закон про пом'якшення ряду вимог податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.

У зв'язку з впровадженням жорстких карантинних заходів і безпрецедентною реорганізацією роботи більшості компаній бізнес закликав парламент підтримати економічну активність шляхом запровадження ще більших податкових послаблень і скасування штрафів за порушення деяких податкових правил.

За даними Європейської Бізнес Асоціації, майже половина українських компаній вже зафіксували від 20% до 50% втрат доходу через карантинні заходи, які було прийнято урядом для боротьби з епідемією коронавірусу в країні.