Ілюстрація REUTERS

Федрезерв США в четвер запустив масштабну програму на $2,3 трильйона для підтримки місцевих адміністрацій та малого і середнього бізнесу, щоб допомогти американській економіці впоратися з пандемією коронавірусу.

Читайте такожНайглибша криза з часів Великої депресії: МВФ прогнозує найбільший за сто років обвал світової економіки

Оголошуючи, можливо, про найпрогресивніший крок ФРС в рамках зусиль для пом'якшення наслідків епідемії, голова регулятора Джером Пауелл сказав, що роль ФРС тепер розширилася і центробанк повинен допомогти США отримати необхідний для боротьби з кризою економічний та фінансовий простір, пише Рейтер.

Відео дня

"Роль ФРС - забезпечити стільки допомоги й стабільності, скільки ми можемо, в цей період обмеженої економічної активності, і наші дії сьогодні допоможуть гарантувати, що кінцеве відновлення буде якомога більш енергійним", - сказав Пауелл.

ФРС також повідомила, що купить через програму допомоги малому і середньому бізнесу до $600 мільярдів кредитів, використовуючи $75 мільярдів, отримані від Мінфіну США.

Регулятор оголосив про розширення первинних і вторинних корпоративних кредитних ліній і строкових кредитів під заставу активів до $850 мільярдів.