Ілюстрація REUTERS

Українці з початку 2020 року стали на третину частіше оплачувати покупки банківськими картами та цифровими гаманцями, попри пандемію коронавірусу і зниження товарообігу у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Читайте такожСистема електронних платежів в режимі 23/7 запрацює з 3 серпня – НБУ

Про це повідомила прес-служба найбільшого банку України "Приватбанку".

Відео дня

Як повідомила прес-служба з посиланням на керівника напряму обслуговування торгових підприємств "Приватбанку" Євгена Васильцова, за перше півріччя 2020 року загальний обсяг оплат і безконтактними картами гаманцями в мережі POS-терміналів у торгових точках становив 142 мільярди гривень, що на 31% більше, ніж за перше півріччя 2019 року.

За даними "Приватбанку", найчастіше українці оплачують покупки банківськими картами в продуктових магазинах і супермаркетах, на які припадає 49% загального обсягу транзакцій в термінальній мережі банку. Друге місце за обсягами cashless-оплат посідають магазини електроніки та побутової техніки та магазини одягу, взуття та аксесуарів. Також активно розплачуються картами в магазинах товарів для дому, аптеках, кафе, ресторанах і розважальних центрах.

Зазначається, що на сьогодні в мережі "Приватбанку" працює понад 240 тисяч POS-терміналів, і щодня через мережу POS-терміналів банку власники банківських карток оплачують 4,2 мільйона покупок.

Як повідомляв УНІАН, "ПриватБанк" запустив в Україні новий сервіс, який дозволяє отримати готівку при оплаті покупок банківської картою на касі супермаркетів та інших торгових точок, без необхідності використовувати банкомати.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.