Аукціон відбудеться 16 квітня / фото wikimapia.org

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж центральний офіс «Дельта Банку» у Києві.

Про це повідомили в прес-службі Фонду.

«Приміщення розташоване в Києві, на бульварі Дружби Народів, 38, у 5 хвилинах від метро «Дружби народів», поруч знаходяться важливі транспортні вузли, сучасні бізнес-центри, Ботанічний сад ім. Гришка, парк і монумент Батьківщина-Мати. Загальна площа приміщення становить 3 883 кв. м», — сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВкладники АТ "Дельта Банк" звернулися з відкритим листом до бізнесмена Барщовського

Банку за даною адресою належать 1-4-й поверхи багатоповерхового будинку, а також підвал та мезонін. На території будинку є місця для паркування, приміщення оснащене усіма комунікаціями, необхідними для офісу. У лот також входять основні засоби в кількості 6 423 одиниць, серед яких офісні меблі, засоби зв'язку та оргтехніка.

Аукціон відбудеться 16 квітня в системі ProZorro.Продажу за голландською моделлю.

Стартова ціна лота — 156,3 млн грн.

У Фонді нагадали, що «Дельта Банк» є найбільшою фінансовим установою в управлінні ФГВФО.

Довідка УНІАН. «Дельта Банк» був заснований у 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початок 2015 року були Микола Лагун (70,6%) та Cargill Financial Services International, Inc. (29,4%). НБУ на початку жовтня 2015 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати «Дельта Банк».

Як повідомляв УНІАН, у 2013 році «Дельта Банк» входив у трійку найбільших системних банків України. Події 2014 року - анексія Криму, військові дії на Донбасі, а також фінансова криза в Україні призвели до відтоку депозитів з «Дельта Банк», внаслідок чого його було визнано банкрутом у 2015 році, а через кілька місяців – ліквідовано.