Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України прийняла закон про внесення технічних змін до Кодексу про процедури банкрутства, що набрав чинності 21 жовтня 2019 року.

Читайте такожРада заборонила штрафувати за прострочення платежів за кредитами для бізнесу

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення в другому читанні та в цілому відповідного законопроекту (№2276) проголосували 303 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

У пояснювальній записці до документа зазначається, що головною метою законопроекту є усунення недоліків Кодексу України про процедури банкрутства та недопущення відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ та організацій з метою недопущення порушення норм Конституції України.

Також прийняття зазначеного законопроекту дозволить господарським судам здійснювати провадження у справах про банкрутство і встановлені Кодексом процесуальні строки, що стимулюватиме інвестиційну та кредитну сфери економіки України.

«Законопроект прискорить приведення положення про автоматизовану систему документообігу суду у відповідність із цим Кодексом, а також впровадження в роботу судів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, передбаченої процесуальними кодексами», - зазначається в пояснювальній записці.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2018 року Верховна Рада прийняла Кодекс України про процедури банкрутства, який впроваджує в країні інститут банкрутства фізичних осіб. Цей Кодекс набув чинності 21 жовтня 2019 року.

Його метою є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень.