Голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків

Фінансування якісної освіти з боку бізнесу є ключовим фактором для подальшого інноваційного розвитку будь-якої країни.

Про це в ході онлайн-конференції "Інновації як стратегія майбутнього" заявив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків.

Він підкреслив, що в Україні, на жаль, представники великого бізнесу практично не інвестують у розвиток освіти.

Відео дня

"Для "Дарниці" і її власників фінансування освіти є ключовим чинником майбутнього, не тільки з точки зору того, що сьогоднішні студенти завтра будуть працювати на "Дарниці", але з точки зору розвитку культури і суспільства в цілому. Якісну освіту потрібно підтримувати. Причому те, яке провокує людей на креативність, на розвиток нестандартного мислення, на свободу вибору і відповідальність за свої дії. Це ті фактори, які закладають зерна інноваційних процесів, інноваційного мислення. Але, на жаль, в Україні великий бізнес практично не фінансує освіту. Представники середнього бізнесу - так. А серед великого бізнесу - одиниці", - зазначив Шимків.

Він також додав, що, крім інвестицій в освіту, необхідно також фінансування інноваційних досліджень, які можуть стати ключовими у питанні розвитку країни в цілому.

"США інвестують 2,8% ВВП в інновації, Південна Корея - 4,55%, Японія - 3,21%, Німеччина - 3%. Скільки інвестує Україна? Офіційних цифр немає. І над цим варто замислитися. Держава зобов'язана фінансувати фундаментальні інноваційні дослідження. Адже в нинішній час - це один із ключових факторів розвитку країни", - підкреслив голова ради директорів Darnitsa Group.

Фармацевтична компанія "Дарниця" з 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Частка "Дарниці" в 2019 році склала 13,76%. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія і вирішення проблем болю. Бенефіціарами компанії є члени сім'ї Загорій.