Медики отримають надбавки до зарплат за лікування хворих на COVID-19, повідомили у Зеленського / фото УНІАН

Національна служба здоров’я України уклала договори з усіма лікарнями, й тепер медики отримають зарплати та надбавки за роботу з інфікованими коронавірусом.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, яка відбулася під головуванням глави держави за участі представників Кабінету міністрів та правоохоронних органів.

Додатково Зеленському повідомили, що Національна служба здоров’я України уклала договори з усіма лікарнями, й тепер медики отримають зарплати та надбавки за роботу з боротьби з коронавірусною інфекцією. Договори не укладено лише з кількома медзакладами, які нині не працюють, адже перебувають у стадії ремонту. МОЗ контролюватиме це питання.

Відео дня

Читайте такожСтепанов пояснив, коли лікарням перерахують усі кошти для "коронавірусних" надбавок медикам

Також підписано контракти на постачання засобів індивідуального захисту та обладнання, необхідного для боротьби з COVID-19. Перші закупівлі відбудуться вже наступного тижня. Державне підприємство «Медичні закупівлі України» повідомило про закупівлю 50 тис. респіраторів, які одразу відправлять у регіони. Також складено графік, що й коли буде закуплено.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19.

14 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що кошти з Фонду боротьби з COVID-19 підуть на доплати медпрацівникам, придбання обладнання та медпрепаратів, які використовуються для лікування хворих на COVID-19.

24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

Станом на 22 травня всі області повністю виплатили надбавки до зарплат за березень лікарям, які працювали з хворими на COVID-19. Медики отримували ці доплати за спеціальною фінансовою формулою.

За квітень підвищені зарплати медикам, які лікують інфікованих новим коронавірусом, виплачуються за укладеними з медичними закладами договорами з Національною службою здоров’я.