REUTERS

Міністерство культури та інформаційної політики працює над вирішенням проблеми з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі відомства.

"У зв'язку із секвестром державного бюджету та запровадженням обмежувальних заходів, ініційованими урядом у відповідь на поширення коронавірусної інфекції COVID-19, деякі показники діяльності центру та його фінансового стану погіршилися. Наразі МКІП активно співпрацює з Міністерством фінансів для того, щоб забезпечити центр належним фінансуванням з державного бюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності інституції", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Хайпувати на цій темі не варто": голова Держкіно прокоментувала ситуацію у Довженко-Центрі

Наголошується, що найближчим часом Мінфіну буде надіслано доопрацьований паспорт бюджетної програми “Державна підтримка кінематографії”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 травня, директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко заявив, що подав у відставку у зв'язку з припиненням бюджетного фінансування, яке призвело до банкрутства підприємства.

Згодом він повідомив, що у центрі проводять обшуки працівники поліції та Служби безпеки України. "Розслідують кримінальну справу за Актом ревізії ДАСУ (Державної аудиторської служби)", - заявив Козленко.