Шмигаль розповів, на чому ґрунтуватиметься Економічна стратегія - 2030 / REUTERS

Кабінет міністрів при розробці проекту Національної економічної стратегії України до 2030 року визначив тридцять найважливіших векторів, на яких вона ґрунтуватиметься.

Читайте такожУ НБУ назвали терміни відновлення економіки України після коронавірусу

Про це під час публічного обговорення проекту заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"Вона була напрацьована Кабінетом Міністрів за допомогою експертів на базі Центру економічного відновлення, є цілий ряд документів, визначені топ-30 векторів економічного розвитку, був проведений економічний аудит держави, результати якого були представлені в листопаді", - сказав він.

За словами прем'єра, уряд розуміє, що Україна рухається "в бік цивілізованого світу, в напрямку Європи та в напрямку євроатлантичної інтеграції", тому дуже важливо прийти до спільного знаменника за інструментами, які будуть використовуватися при реалізації стратегії.

Що цьому передувало

  • 6 листопада минулого року уряд презентував результати аудиту вітчизняної економіки та вектори економічного розвитку до 2030 року.
  • Тоді ж прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів визначив 30 пріоритетних проектів, які планує реалізувати до 2030 року в рамках національної економічної стратегії України.
  • Планувалося, що Кабінет Міністрів представить національну економічну стратегію України до 2030 року в першому кварталі 2021 року.