Кредитні ресурси в Україні можуть стати менш доступними / фото УНІАН Володимир Гонтар

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев допускає, що підвищення мінімальної зарплати в Україні до 6,5 тис. грн у 2021 році чинитиме тиск на інфляцію, що, своєю чергою, зробить кредитні ресурси в Україні менш доступними.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час онлайн-трансляції форуму «Діалог громадянського суспільства, бізнесу і влади».

Читайте такожПідвищення мінімалки змусить частину бізнесу піти в "тінь" - експерт

Відео дня

Наскільки реальні цифри

"6,5 тис., щоб не образити Міністерство фінансів, - це сума, яка підлягає обговоренню. За нашими підрахунками, 5,8 тис. - 6 тис. грн - це максимально, що ми можемо собі дозволити в наступному році. Йдеться не тільки про навантаження на бізнес, хоча це перший аргумент, йдеться ще й про тиск на інфляцію, він теж буде", - сказав він.

Удар по кредитуванню

Гетьманцев зазначив, що встановлення мінімальної зарплати в Україні на рівні 6,5 тис.грн необхідно переглянути, оскільки інфляція, своєю чергою, матиме негативний вплив на кредитування в Україні, яке останнім часом стало більш доступним.

"Тиск на інфляцію буде, а ми з вами боремося за кредитні ресурси низької вартості, і дуже багато для цього зробили. Цього не можна не помічати, ми вже маємо найдешевший кредитний ресурс за багато років. Тому тут є питання, і ми маємо його продискутувати", - додав він.

Підвищення мінімальної зарплати в Україні

  • Верховна Рада прийняла закон про підвищення мінімальної заробітної плати до 5000 грн з 1 вересня.
  • У 2021 році мінімальну зарплату планують підвищити до 6500 грн у два етапи.
  • 1 вересня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що заплановане у 2021 році зростання мінімальної зарплати до 6500 грн не призведе до значного зростання цін.