Ілюстрація REUTERS

Нинішній низький рівень інфляції в Україні не є позитивним моментом для вітчизняної економіки.

Читайте такожВВП України скоротився майже на 6% - Мінекономіки

Про це під час ефіру на одному з телеканалів заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Відео дня

"Інфляція в бюджеті у нас закладена в районі 10%. Інфляція, яка на даний момент є, в річному вираженні це близько 1,7%, що з моєї точки зору абсолютно недобре для економіки, тому що така маленька інфляція з падінням ВВП прирівнюється до рецесії. Тобто, на даний момент країна фактично перебуває в рецесії. Там потрібно, щоб кілька кварталів поспіль було, але суть одна – низька інфляція не завжди добре", - сказав він.

При цьому міністр підкреслив, що рівень інфляція – це сфера інтересів Національного банку України, і вона може регулюватися лише монетарними методами.

Як повідомляв УНІАН, валовий внутрішній продукт України в січні-травні 2020 року скоротився на 5,9%.

Національний банк України підвищив прогноз інфляції в Україні у 2020 році до 6% з 4,8%, прогнозованих раніше, залишившись при цьому в цільовому діапазоні 5% +/- 1 п. п.

Новий державний бюджет базується на прогнозах падіння ВВП на 3,9%, тоді як раніше очікувалося зростання на 3,7%, безробіття – 9,4% замість 8,1%, середньорічного курсу гривні - 29,5 за долар проти 27 гривень/долар, а також прискорення інфляції до 8,7%.

Інфляція в Україні в 2019 році сповільнилася до 4,1% і стала мінімальною за останні 6 років.