Кабмін продовжив до кінця року програму допомоги ФОПам з дітьми / REUTERS

Кабінет міністрів продовжив до кінця року програму фінансової підтримки фізичних осіб – підприємців, які використовують спрощену систему оподаткування першої та другої групи, А також мають дітей.

Читайте такожЗ початку карантину безробітним українцям виплатили понад 13 мільярдів гривень

Відповідну постанову було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Як сказано в пояснювальній записці до документа, мова йде про продовження програми підтримки ФОПів, яка діяла в травні-серпні. Кабмін вирішив продовжити виплати до кінця року, тим самим компенсувавши втрати в листопаді і грудні тим підприємцям, які постраждали від введення "карантину вихідного дня".

Ті підприємці, які отримували цю допомогу навесні і влітку, отримають її в грудні без подачі нової заяви і необхідних документів. А ті, хто претендує на таку допомогу вперше, повинні подати заяву і документи до 15 грудня.

Як зазначив під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться про виплату 2 тисячі гривень на кожну дитину віком до 10 років.

"Загальне фінансування за цією програмою до кінця року становитиме фактично 1 мільярд гривень", - сказав він.

Як зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна, гроші на програму виділятимуться зі спецфонду по боротьбі з коронавірусом. Навесні та влітку за цією програмою отримали допомогу 87 тисяч підприємців на більш ніж 115 тисяч дітей.

Що цьому передувало

  • 11 листопада Кабмін прийняв рішення про введення в країні з 14 по 30 Листопада карантину вихідного дня. Він діятиме з 00.00 суботи до 00.00 понеділка.
  • Зокрема, у вихідні дні з обмеженнями, передбаченими в будні дні, додатково заборонена робота кафе і ресторанів (за винятком послуги "на винос"), робота ТРЦ, інших розважальних закладів, фітнес-центрів і т. п.
  • Дозволено працювати тільки продуктовим магазинам, аптекам, ветаптекам, медустановам, АЗС.