Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України переніс строки проведення огляду бюджетних витрат на пізніші дати через карантин, введений владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні коронавірусу.

Читайте такожСтоїть "на трьох китах": Кабмін затвердив програму відновлення української економіки

Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні уряду без обговорення.

Відео дня

Як пояснили в Міністерстві фінансів України, огляди витрат проводять спеціально створені робочі групи, до складу яких входять представники відповідних розпорядників бюджетних коштів та Мінфіну, а також незалежні експерти.

Згідно з повідомленням, робочі групи повинні проаналізувати сфери і напрацювати не менше двох варіантів досягнення мети огляду у відповідній сфері.

Раніше планувалося, що ці звіти представлять уряду до 1 грудня поточного року, однак через карантинні заходи цей термін продовжено до 1 березня 2021 року.

Крім того, уряд змінив термін надання звітів розпорядниками бюджетних коштів, що не провели огляди в 2019 році (Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров'я і Міністерство енергетики та захисту довкілля). "Завершити роботу над звітами і надати їх уряду необхідно в тримісячний строк з дня скасування карантину", - нагадали в Мінфіні.

Як повідомляв УНІАН, огляди витрат держбюджету необхідні для створення ефективної системи планування бюджету на середньострокову перспективу і поточного року проводяться в сферах діяльності 12 головних розпорядників коштів держбюджету.