Визначено шорт-лист кандидатів на посаду голови правління «Ощадбанку» / фото УНІАН

У Мінфіні вже визначена п'ятірка фіналістів конкурсу на голову правління "Ощадбанку". Крім вже названих у ЗМІ Геннадія Хелемського, Галини Пахачук і Сергія Наумова, за місце керівника держбанку поборються Антон Тютюн і Сергій Магдич.

Читайте також"Ощадбанк" починає видачу "теплих кредитів"

Про це пише ZN.UA з посиланням на джерело.

Відео дня

Геннадій Хелемський зараз займає посаду директора департаменту структурованого торговельного фінансування "Укргазбанку". Галина Пахачук – заступник голови правління "ПриватБанку". Сергій Наумов зараз очолює правління "Піреус Банку". Антон Тютюн наразі є заступником голови правління в "Ощадбанку". Сергій Магдич – заступник голови правління банку ПУМБ.

Нагадаємо, що це вже другий конкурс на посаду голови правління "Ощадбанку". Перший був оголошений в березні цього року, однак на початку травня скасовано через не з'ясовані до кінця причин з формулюванням "у зв'язку з непередбаченими зовнішніми обставинами". Знайомі з ситуацією джерела вважають, що за "непередбаченими обставинами" приховувалося бажання доповнити список претендентів новими людьми, а головне вибити з обойми нинішнього голову "Ощадбанку" Андрія Пишного, який лідирував в попередньому відборі, але, за даними ЗМІ, вирішив не подаватися повторно.

ZN.UA звернувся до чинного голови правління "Ощадбанку" Андрія Пишного з проханням прокоментувати ситуацію.

"Так, я підтверджую, що після скасування попереднього відбору я прийняв рішення більше в цьому не брати участь та не подав документи на знову оголошений конкурс. Пора рухатися далі".

Джерела ZN.UA у банківській сфері повідомляють, що на лавці запасних ще залишаються колишній заступник голови "Ощадбанку" Денис Кірєєв, який очолював свого часу кредитний комітет банку та допустив формування масштабного портфеля токсичних кредитів, а також Дмитро Зінков, Ігор Францкевич, Андрій Стецевич, ще один чинний заступник голови правління "Ощадбанку", і Дмитро Крепак.

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада державного "Ощадбанку" оголосила новий конкурсний відбір на посаду голови правління банку у зв'язку з непередбаченими зовнішніми обставинами.

Довідка УНІАН. "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.