Україна сподівається отримати ще один транш МВФ до кінця року / REUTERS

Міністерство фінансів планує отримати другий транш за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом до кінця поточного року.

Читайте такожМіністерство фінансів розповів про позицію МВФ стосовно українського держбюджету-2021

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на заяву міністра фінансів Сергія Марченка.

Відео дня

"У Міністерства фінансів інших сценаріїв немає. Ми закладали ці кошти в бюджет, і ми очікуємо, що нам вдасться отримати ці кошти до кінця року, ми зробимо все можливе для цього", - сказав він.

При цьому міністр спростував заяви деяких політиків про те, що другий транш Україна отримає в грудні. За його словами, зараз ведуться переговори щодо того, щоб місія здійснила "візит" до нашої країни в онлайн-режимі, щоб виконати перегляд програми.

"Дати зараз ніхто назвати не може. Я думаю, що в цій країні ніхто цю дату не може назвати, крім самої місії та представників місії", - сказав Марченко.

Що цьому передувало

  • 9 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової 18-місячної програми співпраці України та Фонду в розмірі 2,1 мільярда доларів.