Шмигаль обіцяє українській промисловості іноземних замовлень на $1 мільярд / УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що нове Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості має отримати на зовнішніх ринках замовлень для українських підприємств на суму не менше 1 мільярда доларів.

Читайте такожКабмін має намір прискорити економічне відновлення країни

Як повідомляти Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів, про це Шмигаль сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" 18 вересня.

Відео дня

Прем'єр-міністр назвав промисловість одним з пріоритетів уряду. За його словами, створене Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості сприятиме експортним замовленням і контрактами.

"Вже є перші домовленості, результат яких, я впевнений, ми вже побачимо в наступному році. КРІ для Міністерства дуже простий: не менше 1 мільярда доларів замовлень на зовнішніх ринках для нашої промисловості", - підкреслив Шмигаль.

Що цьому передувало

  • 6 липня Верховна Рада призначила Олега Уруського на посаду віце-прем'єр-міністра - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості.
  • 22 липня Кабінет Міністрів створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.
  • Серед основних завдань Міністерства-формування та реалізація держполітики в промисловій галузі, а також у сферах військово-технічного співробітництва, зовнішньоекономічної діяльності, пов'язаної з просуванням товарів стратегічних галузей промисловості.