Держреєстри будуть більш ретельно захищати / фото УНІАН

Міністерство цифрової трансформації планує скоротити кількість державних реєстрів, щоб вирішити проблему дублювання даних в різних реєстрах та поліпшити їх захист.

Про це повідомив директор Директорату розвитку електронного управління Міністерства цифрової трансформації України Мстислав Банік під час онлайн-конференції, організованої Європейською Бізнес Асоціацією.

Читайте такожМОЗ і Мінцифри планують інтегрувати систему eHealth в мобільний додаток "Дія"

Відео дня

«В Україні є 341 державний реєстр, і сказати, що всі вони супернадійно захищені, буде складно. Тому одним із завдань нашого міністерства є скорочення кількості реєстрів, оскільки, по-перше, багато з них дублюють дані, а, по-друге, краще зберігати дані в меншій кількості реєстрів», - сказав він.

Також Банік повідомив, що Мінцифры планує створити систему, при якій громадянин буде отримувати повідомлення про те, що певна уповноважена особа переглядала його персональні дані.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року Кабінет міністрів України затвердив постанову про діяльності Міністерства цифрової трансформації, яке також регламентує його повноваження та сфери компетенції.

1 червня 2020 року Кабінет міністрів підтримав постанову, яка наділяє Міністерство цифрової трансформації правом формувати державну політику у сферах цифрових інновацій та електронного документообігу.