Ілюстрація  REUTERS

Рада директорів Міжнародного валютного фонду найближчим часом затвердить перший транш програми stand-by для України на наступні 18 місяців.

Про це директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Сторони обговорили ситуацію з пандемією коронавірусу у світі та в Україні.

Відео дня

«На жаль, статистика захворілих за день в Україні залишається ще досить високою, але водночас зростає кількість тих, хто одужав. Нині ми вже понад тиждень перебуваємо на плато захворюваності», – зауважив президент.

Георгієва привітала ухвалення закону щодо вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності, зазначивши, що він захищає платників податків в Україні.

Вона повідомила, що затвердження Радою директорів МВФ першого траншу узгодженої програми stand-by на наступні 18 місяців відбудеться найближчим часом.

Співрозмовники погодилися, що перехід до програми stand-by значно полегшує виділення фінансової підтримки під час пандемії.

«Дякую за стабільне партнерство та конструктивний діалог. Радий, що затвердження Радою директорів Фонду програми співпраці з Україною відбудеться найближчим часом», – зазначив Зеленський.

Читайте такожУкраїна очікує перший транш МВФ вже 6 червня - прем'єр

Як повідомляв УНІАН, 21 травня представники Міжнародного валютного фонду провели дистанційні обговорення з українською владою і досягли угоди на рівні персоналу за новою 18-місячною програмою фінансування stand-by на суму близько 5 млрд дол. для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Національний банк України прогнозує отримання першого траншу коштів МВФ на 2 млрд дол. у другому кварталі 2020 року.

Сьогодні, 29 травня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує від МВФ рішення про затвердження програми stand-by в розмірі 5 млрд дол. на засіданні Ради директорів 5 червня, а перший транш у розмірі 1,9 млрд дол. буде виділено наступного дня.