Посли G7 висловили підтримку незалежній роботі НБУ / фото facebook / NationalBankOfUkraine

Посли країн "Великої сімки" (Великобританія, США, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія) висловили підтримку незалежній роботі Національного банку України.

Читайте такожУ НБУ розповіли, на які транші від МВФ розраховує Україна: названо суми та дати

Про це йдеться в повідомленні в офіційному Twitter-акаунті головування Великої Британії в "групі підтримки" послів G7 в Україні.

Відео дня

"Під час зустрічі з головою Національного банку України Кирилом Шевченком посли G7 вітали відданість НБУ банківській та економічній реформі, а також виконанню Україною зобов'язань перед МВФ та іншими міжнародними фінансовими інститутами", - йдеться в повідомленні.

"Велика сімка підтримує сильний і незалежний Національний банк України, що сприятиме економічній стабільності України й достатку всіх українців", - наголошується в повідомленні.

Що цьому передувало

  • 9 червня 2020 року Рада директорів МВФ прийняла 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 мільярда доларів.
  • Наприкінці листопада Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.
  • Місія Міжнародного валютного фонду 11 січня 2021 року відновила в Україні роботу з перегляду програми stand-by. Робота тривала до 12 лютого. Місія МВФ завершилася в Україні без прийняття рішення про перегляд програми stand-by.