Найбільш захищеними будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж / Фото tsn.ua

У 2021 році близько 10 млн пенсіонерів отримають підвищення пенсій, яке відбуватиметься в 5 етапів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

Читайте такожКабмін назвав дату нового перерахунку пенсій в Україні

Відео дня

Кому і скільки додадуть

"Найбільш захищеними будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж, тому працювати "в білу" вигідніше. Так, в осіб старше 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) і 35 років (чоловіки), мінімальна пенсійна виплата протягом 2021 року зросте на 500 гривень, і вони будуть отримувати не менше 2600 гривень", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старше 80 років, які мають страховий стаж 20/25 років, і почнеться програма для пенсіонерів старше 75 років з повним стажем.

Мінсоцполітики склало інформаційний календар підвищень пенсій, які відбудуться наступного року за результатами рішень, прийнятих урядом.

Інфографіка MSP.gov.ua

Коли почнеться індексація

Згідно з календарем, індексація пенсій буде проведена з 1 березня 2021 року, очікуваний рівень індексації – 11%.

"Цей графік ми зробили для того, щоб люди бачили, кому заплановані підвищення, в якому розмірі, розуміли, на що саме закладені кошти в бюджеті. Це було моє головне завдання: щоб уряд не тільки прийняв рішення про підвищення захисту пенсіонерів, а й передбачив на наступний рік кошти на виконання цих рішень. Люди не повинні бути в "підвішеному стані", ставати жертвами інформаційних маніпуляцій і безвідповідальних обіцянок", - цитує прес-служба міністра соціальної політики України Марину Лазебну.

Хронологія подій

  • 29 серпня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня до 5 тисяч гривень, який парламент прийняв на позачерговій сесії 25 серпня.
  • Мінімальна пенсія в Україні з 1 вересня 2020 року зросла на 110,8 грн – до 2000 грн внаслідок підвищення мінімальної зарплати до 5000 грн.