Кошти отримано від продажу гривневих облігацій /фото УНІАН

Міністерство фінансів України на щотижневому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 7 липня залучило до державного бюджету 312,88 млн грн.

Як повідомляється на сайті міністерства, кошти отримано в результаті продажу гривневих облігацій на суму 291,51 млн грн, 5,12 млн грн і 16,25 млн грн терміном обігу 84, 357 і 595 днів відповідно, з середньозваженою ставкою дохідності 7,24%, 9,50% і 10,20% річних.

Зазначається, що Мінфін не пропонував інвесторам цінні папери, номіновані в доларах і євро.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня Міністерство фінансів України після кількох тижнів перерви повернулося на внутрішній ринок запозичень, відновивши проведення щотижневих аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

Викликана стрімким поширенням коронавірусу паніка на світових ринках спровокувала падіння валют країн і котирувань фондових бірж.

В результаті нерезиденти скоротили обсяг купівлі боргових паперів країн, що розвиваються, до яких відноситься й Україна.

2 червня 2020 року Міністерство фінансів України на щотижневому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до державного бюджету 2 мільярди 945 мільйонів 492,3 тисячі гривень.