Продаж відбулася з 21-го разу / фото ФК Чорноморець

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб офіційно заявив про продаж стадіону «Чорноморець» американській компанії Allrise Capital Inc. за 193,8 млн грн.

Читайте такожФонд гарантування ліквідував банк "Київ"

Як сказано в повідомленні прес-служби фонду, продаж відбувся 22 травня, причому це була 21-ша спроба реалізувати об'єкт, що перебував на балансі «Імексбанку».

Відео дня

«Фонд очікує підписання договору та перерахування коштів, які будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів «Імексбанку» і державі. Станом на 1 травня Фонд виплатив вкладникам банку-банкрута 4,2 млрд грн гарантованого відшкодування», - сказано в повідомленні.

Фонд гарантування вкладів нагадав, що стадіон виявився єдиним забезпеченням для 41 кредитного договору на суму майже 8 млрд грн, які були укладені у 2011-2014 роках. Перед введенням тимчасової адміністрації 27 січня 2015 року високоліквідні застави були виведені з балансу банку.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб отримав стадіон "Чорноморець" як заставу за кредитами пов'язаних компаній перед збанкрутілим "Імексбанком".

«Імексбанк» (Одеса) працює на ринку України з 1994 року і входив до групи великих банків. Банк належав депутату Верховної Ради Леоніду Климову (група «Відродження»), який входить до парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.