Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів очікує, що Міжнародний валютний фонд до 10 червня прийме остаточне рішення про виділення Україні першого траншу в рамках нової програми співпраці.

Читайте такожЖурналісти дізналися, чого очікує від України МВФ

Про це на сьогоднішньому засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"Сьогодні можемо говорити, що до 10 червня відбудеться засідання Ради директор МВФ, на якому буде прийнято остаточне рішення про виділення Україні траншу", - сказав він.

Прем'єр перерахував "маяки" нової програми співпраці України з Фондом. Це – прозорість діяльності держбанків і держпідприємств, посилення корпоративного управління держпідприємствами, незалежний Антимонопольний комітет, реформа митниці та податкової, збереження принципу "гроші ходять за пацієнтом" у сфері медицини, приведення ціни на газ до ринкового рівня.

"Це речі, які Україна має робити хоч з МВФ, хоч без МВФ. Це нам необхідно, і це – рух до кращого життя та успішності нашої країни", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, Україна і МВФ досягли домовленості по програмі співробітництва на 18 місяців, протягом яких Україна отримає кредит у загальному розмірі 5 мільярдів доларів терміном на 5 років.