Ілюстрація REUTERS

Європейська комісія підтримала виділення Україні другого траншу четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро.

Читайте такожУкраїна очікує перший транш МВФ вже 6 червня - прем'єр

Про це повідомила прес-служба Єврокомісії на своєму офіційному сайті.

Відео дня

Виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс підтвердив, що Україна виконала всі необхідні вимоги для отримання траншу, й пообіцяв подальшу фінансову допомогу.

"У рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україна виконала всі необхідні вимоги, й ми готові надати їй 500 мільйонів євро. Також в рамках підтримки економіки сусідніх держав у їх боротьбі з економічними наслідками коронавірусу, ЄС надасть Україні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги", - цитує прес-служба слова Домбровскіса.

Загалом в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги, запущеної у 2014 році, ЄС виділив Україні 3,8 мільярда євро.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що сподівається в найближчі два тижні отримати другий транш четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро від Європейського Союзу.