Ілюстрація REUTERS

Національний банк України проведе другий аукціон своп процентної ставки серед банків 15 липня.

Читайте такожНБУ ввів нові антикризові заходи для підтримки банків в умовах карантину

Як повідомили в прес-службі НБУ, враховуючи тестовий характер першого аукціону та збільшення кількості банків, які вже підписали відповідні генеральні договори про проведення процентного свопу з регулятором, прийнято рішення не відкладати проведення другого аукціону до серпня, як планувалося раніше.

Відео дня

Згідно з повідомленням, банки можуть подати заявку на участь в аукціоні до 12:00 15 липня за допомогою функціоналу FX Trading торгової системи Refinitiv або за допомогою функціоналу IB Chat системи Bloomberg.

Результати аукціону стануть відомі того ж дня о 17:00, мінімальна сума заявки банку - 10 мільйонів гривень, загальний обсяг аукціону - 2 мільярди гривень.

Зазначається, що один банк може подати не більше п'яти заявок.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня відбувся перший аукціон своп процентної ставки, в якому взяли участь чотири банку, загальний обсяг заявок становив 1,38 мільярда гривень, з них були задоволені заявки двох банків на 20 мільйонів гривень.

У травні НБУ затвердив положення про проведення на міжбанківському ринку операцій своп процентної ставки, що відкрило шлях до впровадження нового інструменту, який дозволить оживити в Україні довгострокове банківське кредитування.