Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив концепцію реформування системи оплати праці державних службовців та затвердив план заходів щодо її реалізації.

Читайте такожНе більш як 47 тисяч: Зеленський анонсував обмеження розміру зарплат для держслужбовців з квітня (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час брифінгу за результатами засідання уряду міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Відео дня

"За цією концепцією ми переходимо до іншої структури фонду оплати праці. Ми переводимо 70% заробітку в посадовий оклад, а лише 30% ми вводимо в залежність від нарахувань, заохочень тощо. Ми відходимо від щомісячних премій, переходимо до практики щоквартальних та щорічних премій", - сказав він.

За словами міністра, ці премії будуть нараховувати виключно за виконання своєрідного показника, який буде визначатися для кожного держслужбовця, а його ефективність буде визначатися конкретними грейдами для кожної посади.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року Кабінет міністрів України зобов'язав усі державні установи проводити всі зарплатні виплати своїм працівникам, в тому числі виплату коштів на відрядження, в безготівковій формі, що дозволить економити на паперових документах і банківській комісії.