Українські реформи обійшлися Євросоюзу в 15 мільярдів євро / Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз з 2014 року направив Україні близько 15 млрд євро фінансової допомоги на проведення реформ.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас на засіданні комісії з координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте такожУкраїнцям можуть дозволити в'їзд до Євросоюзу з початку липня - ЗМІ

Відео дня

«За чотири роки виконання економічної частини Угоди торгівля між нами зросла на 65%, а Європейський Союз став найбільшим торговельним партнером України. З 2014 року Європейський Союз і європейські фінансові установи мобілізували небувалий пакет фінансової допомоги – 15 млрд євро на здійснення реформ в Україні, з умовами, звичайно, іноді дуже жорсткими», - сказав він.

Хронологія подій

  • У 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду у розвитку відносин між ЄС та Україною.
  • Угода є основним інструментом для тіснішого зближення України та Євросоюзу. Економічна частина Угоди - про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі - надає Україні можливість для розширення торговельних відносин та економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів та регламентів у різних секторах. Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС у ключові сектори української економіки.
  • Поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі з Євросоюзом функціонує в Україні з 1 січня 2016 року.
  • 23 вересня 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне до повної інтеграції до Європейського Союзу і хоче отримати від ЄС чітку, ясно сформульовану перспективу членства.