Засідання скасовано через відсутність кворуму / фото УНІАН Володимир Гонтар

Засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету, на якому мали затвердити поправки до проекту Державного бюджету на 2021 рік, скасовано.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив член комітету, народний депутат від "європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Читайте такожДержбюджет-2021: голова Мінфіну вважає достатньою суму для субсидій

Відео дня

"Засідання Бюджетного комітету, на якому мали затвердити правки до проекту держбюджету для розгляду на сесійному засіданні, скасовано через відсутність кворуму", - написав Гончаренко.

Скріншот Telegram

За словами депутата, присутні лише 11 членів комітету.

"99%, що першого читання держбюджету 20 жовтня, як це вимагає Регламент Верховної Ради, не буде", - зазначив він.

Своєю чергою, заступник голови фракції "Голос", перший заступник голови Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі повідомив, що на бюджетному комітеті "11 осіб з 18 необхідних, кворуму немає, засідання не відбулося".

Скріншот Telegram

"Бюджету в жовтні не буде", - написав Железняк.

Ключові цифри держбюджету-2021

Ключові цифри бюджету на наступний рік виглядають наступним чином:

зростання ВВП + 4,6%;

середній курс-29,1 грн / дол;

доходи держбюджету - майже 1,1 трлн грн;

видатки держбюджету - 1,3 трлн грн; дефіцит бюджету-270 млрд грн.

Хронологія подій

  • 18 вересня 2020 року Кабмін представив у парламенті проект держбюджету на 2021 рік.
  • 14 вВересня 2020 року Міністерство фінансів України направило проект Державного бюджету на 2021 рік на розгляд уряду.
  • Цього ж дня, 14 вересня 2020 року Кабмін затвердив проект держбюджету-2021.
  • 14 жовтня голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що порядок денний на позачергове пленарне засідання парламенту 20 жовтня ще формується.
  • "Зараз формується порядок денний, який буде винесено на 20 жовтня. Поки ми не бачимо кінцевого варіанту, тому що навіть якщо ми говоримо про бюджет, то він обробляється сьогодні в бюджетному комітеті ... Говорити сьогодні, які ще будуть питання, поки рано, тому що в наступний понеділок буде погоджувальна рада", - сказав Разумков і додав, що "всі готові питання" будуть винесені на розгляд депутатів.
  • "Базовим є питання державного бюджету. Можуть бути ще інші заходи в рамках цього засідання, подивимося", - зазначив Разумков.
  • 15 жовтня прессекретар глави держави Юлія Мендель повідомила, що 20 жовтня президент Володимир Зеленський звернеться до парламенту з традиційним щорічним посланням.