Фото korupciya.com

В Європейській Бізнес Асоціації закликають депутатів не ухвалювати зміни до Податкового кодексу України.

Про це повідомляє 24 канал.

Як зазначила під час чергового засідання робочої групи з питань оподаткування виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко: "Це означатиме великі втрати для компаній, які є публічними, акції яких котируються на закордонних біржах. Питання в тому, щоб максимальна кількість прозорого бізнесу, цивілізованого бізнесу була почута. Так, щоб умови для ведення бізнесу не були по суті викривлені таким чином, щоб ми втратили ті досягнення, які отримали за попередні кілька років. Повинні бути рівні правила гри для всіх".

Відео дня

Незважаючи на це, за інформацією учасників засідання робочої групи, прийти до компромісу поки не вдається.

Нагадаємо, у парламенті зареєстровано законопроект №1210, автором якого є голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. Документом передбачені кардинальні зміни в базі оподаткування рентних платежів для залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатів. А саме збільшення розміру рентних платежів з 8 до 10 % і водночас розширення бази оподаткування на продукцію технологічної обробки ГЗК.

Як повідомлялося раніше, міжнародна аудиторська компанія PWC провела дослідження, згідно з яким зміни до Податкового кодексу, закладені в законопроекті №1210, зроблять рентні платежі у співвідношенні до комерційної прибутку підприємств майже в 10 разів більше, ніж в Росії, а також стануть вище, ніж в Австралії, Бразилії та Китаї.