Ілюстрація REUTERS

Більшість українців (66%) підтримує детінізацію видобутку бурштину та майже половина (47%) – за легалізацію грального бізнесу.

Читайте такожМайже половина українців проти скасування мораторію на продаж землі - опитування

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у вересні 2019 року.

Відео дня

«66% респондентів підтримують запропоноване президентом України ухвалення закону про детінізацію та легалізацію видобутку бурштину до 1 грудня 2019 р. (не підтримують 14%)», - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з результатами опитування, 47% українців підтримують пропозицію президента стосовно ухвалення закону про детінізацію та легалізацію грального бізнесу до 1 грудня 2019 року (не підтримують 34%).

***Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 11 вересня 2019 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня президент України Володимир Зеленський в рамках детінізації економіки доручив уряду і парламентській більшості розробити до 1 жовтня 2019 року і до 1 грудня 2019 року ухвалити закони про легалізацію в Україні грального бізнесу і видобуток бурштину.