Ілюстрація REUTERS

У Києві завершено досудове розслідування щодо організаторів фейкових представництв компанії "Tesla Motors Inc".

Читайте такожTesla презентувала електропікап Cybertruck і квадроцикл у Лос-Анджелесі (фото, відео)

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної діяльності двох осіб, які діяли від фейкових представництва компанії "Tesla Motors Inc", за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3, 4 ст. 190 і ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Відео дня

За версією слідства, зазначені особи в період з 2017-го по 2019 рік утворили в Україні ряд компаній - псевдопредставництв американської компанії "Tesla Motors Inc", використавши при цьому схожі назви. Крім того, підозрювані розмістили на своєму інтернет-ресурсі інформацію про продаж цінних паперів корпорації «Tesla», а також автомобілів цієї марки.

«У дійсності ніякого відношення до діяльності корпорації підозрювані не мали, ліцензії на провадження діяльності на фондовому ринку не отримували та правочинів з цінними паперами не здійснювали. Усі грошові кошти, отримані від потенційних інвесторів, вказані особи привласнювали», - йдеться у повідомленні.

За період реалізації шахрайської схеми підозрювані ошукали 25 потерпілих на суму понад 12 млн гривень.

На даний момент підозрюваним оголошено про завершення досудового розслідування, відповідно вимог ст.290 КПК України. Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого в прокуратурі Києва заявили про припинення діяльності групи шахраїв, які під виглядом продажу цінних паперів американської компанії Tesla Motors Inc. заволодівали коштами громадян.

Для реалізації злочинної схеми учасники гурту створили сайт псевдопредставництва американської компанії Tesla Motors Inc. в Україні, а також зареєстрували в Києві підприємства ТОВ «Тесла Груп Україна» та ТОВ «Насдак Груп Україна».

Надалі на зазначеному сайті за адресою http://tesla-group.com.ua була розміщена реклама цінних паперів корпорації Tesla і зазначено, що вже більше 4 років ТОВ «Тесла Груп Україна» пропонує фізичним особам придбати акції і облігації зазначеної американської корпорації.

«Насправді ніяких угод з цінними паперами зловмисники не здійснювали, ліцензії на здійснення діяльності на фондовому ринку не було, а кошти, отримані від громадян, привласнювали. Збитки одного із заявників склали 120 тис. доларів США», - повідомили в прокуратурі.

За результатами слідчих дій у м. Одеса було затримано двох причетних до організації шахрайської схеми зловмисників.

23 лютого Голосіївський районний суд Києва заарештував учасницю афери Анастасію Баканьову, її чоловікові суд мав обрати запобіжний захід 25 лютого.