Документообіг в паперовій формі різко скоротився - Дубілет / фото УНІАН

Кількість документів, що міністерства та інші центральні органи виконавчої влади направляють один одному в паперовій формі, у жовтні-листопаді поточного року значно скоротилася.

Читайте такожКабмін віддав Держслужбу статистики під управління Дубілета

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет, прикріпивши відповідну інфографіку документообігу за вказаний період.

Відео дня

"Ми з 1 жовтня заборонили відправляти документи в електронній формі (за винятком випадків, коли папір передбачений законом). Як бачите, коли ти щось забороняєш, це не означає, що воно зникає автоматично. З другого жовтня ми почали адресно спілкуватися з усіма, хто продовжував надсилати папір. Раз на засіданні Кабміну я навіть показував антирейтинг", - написав Дубілет.

За його словами, зараз триває робота над переведенням в електронну форму документообміну всередині органів влади.

"Перевести в електронну форму документообмін – це набагато легше, ніж документообіг всередині органів. Тут теж кипить робота. Буду тримати в курсі", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Дубілет анонсував надання громадянам можливості отримувати нотаріальну довіреність в електронному вигляді.

Крім того він повідомив про плани уряду заборонити подання в паперовій формі документів про прийом на роботу або на конкурси.