Ілюстрація REUTERS

НАК "Нафтогаз України", як одноосібний акціонер оператора газових сховищ "Укртрансгазу", затвердив новий статут компанії, згідно з яким керівництво господарською діяльністю компанії буде здійснюватися генеральним директором, а не членами правління.

Читайте також"Укртрансгаз" заявивши про арешт своїх рахунків і майна

У повідомленні компанії сказано, що оновлення стосуються заміни колегіального виконавчого органу (правління товариства) на одноосібний орган управління. Тепер керівництво господарською діяльністю компанії буде здійснюватися генеральним директором.

Відео дня

"Згідно з новим статутом, рішенням акціонера № 351 від 20.01.2020 року припинено повноваження членів правління "Укртрансгазу", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що генеральним директором "Укртрансгазу" з 21 січня 2020 року призначений Сергій Олексієнко, який з березня 2019 року тимчасово виконував обов'язки президента товариства.

"Впроваджуються нововведення є частиною процесу трансформації групи "Нафтогаз". Їх мета - підвищити ефективність, посилити персональну відповідальність та прозорість у прийнятті рішень", - заявили в компанії.

За інформацією прес-служби Алексєєнко, до складу правління "Укртрансгазу" був призначений у березні 2017 року, а до цього працював на посаді радника голови правління та уповноваженого з перспективним проектам в НАК "Нафтогаз України". До приходу в НАК займав ряд керівних позицій у компаніях, що займаються інвестиційною та банківською діяльністю. Олексієнко за сумісництвом також є членом Наглядової ради АТ КБ "Приватбанк".

Як повідомляв УНІАН, у січні Наглядова рада Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" оновила склад правління, включивши трьох нових членів і виключивши двох.

"Нафтогаз" також оновив статути АТ "Укртрансгаз", АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртранснафта", ДАТ "Укрспецтрансгаз", АТ ДАТ "Чорноморнафтогаз".