Вилучення обладнання проводили без дозвільних документів / фото ТСН

Державне бюро розслідувань повернуло у війська протиповітряної оборони обладнання для наведення hfrtn.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Детективами ДБР було проведено обшуки в трьох зенітних ракетних бригадах. В ході проведених обшуків було вилучено надвисокочастотні прилади для системи наведення ракет протиповітряної оборони.

Читайте такожРеформа «Укроборонпрому»: 50 підприємств реорганізують, ще 28 – віддадуть (інфографіка)

Як йдеться в сюжеті, прилади було вилучено у зв'язку з виявленими порушеннями при закупівлі.

Постанова суду про вилучення обладнання викликала обурення у військових, оскільки детективи, які проводили вилучення не мали при собі дозволу на проведення даної процесуальне дію. Як наголошується в сюжеті, без вилученого обладнання система ППО функціонувати не може.

Тепер, як зазначає кореспондент ТСН, дії детективів, які фактично поставили під загрозу безпеку країни - будуть розслідувати.

Як повідомлялося, 2 червня 2020 року в зенітних ракетних бригадах слідчі Державного бюро розслідувань провели огляд і вилучення приладів, необхідних для роботи системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення у закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йдеться про вилучення, а лише "про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів".

Такі ж дзеркальні процесуальні дії були проведені в зенітних ракетних бригадах в Одеській області (в/ч А2800) і Херсонській (в/ч А1836).

Як раніше повідомляв УНІАН, Збройні сили України отримали першу партію ракет комплексів з Javelin, яка прибула з США.

2 червня 2020 року головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак заявив про те, що кожну з бригад, яка буде заходити в район ООС, будуть посилювати Javelin.