Ілюстрація REUTERS

В Україні зараз працює 76% ресторанів, які відновили свою роботу після послаблення карантину.

Читайте такожУ Мінекономіки назвали галузі, які найбільше потерпіли від коронакризи

Про це повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Відео дня

Згідно з повідомленням, за 100% аналітики взяли останній день перед початком карантину – 12 березня. Через місяць, станом на 12 квітня, працювало лише 32% закладів, а їх обороти впали до 22%.

"З цього часу сфера громадського харчування поступово почала відновлюватися. Зараз в Україні працює 76% ресторанів, однак їх обіг збільшується не так швидко - 56%", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що всього за час карантину прибуток ресторанів скоротився в 3,5 раза.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони будуть діяти тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

З 11 травня Кабінет міністрів дозволив роботу кафе і ресторанів на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами.