Ілюстрація REUTERS

Міністерство сільського господарства і Міністерство внутрішніх справ ФРН погодили продовження термінів для в'їзду в Німеччину сезонних працівників до 15 червня.

Читайте такожПовернути заробітчан додому: місія нездійсненна

Як повідомляє Deutsche Welle, про це йдеться в оприлюдненому 24 травня повідомленні німецького Міністерства сільського господарства.

Відео дня

Відповідний дозвіл, введений у вигляді виключення під час пандемії COVID-19, повинен був діяти до кінця травня.

Інші умови для в'їзду, зокрема, максимальний контингент у 80 тисяч осіб і наявність відповідного дозволу на роботу, залишаються чинними.

На іноземців, які прибувають для участі в сезонних роботах на сільськогосподарських підприємствах, поширюються правила про захист від інфекційних захворювань.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд України готовий до переговорів з європейськими країнами, які захочуть офіційно запросити українців на сезонні роботи.

За його словами, важливою умовою є легальне працевлаштування терміном від 3 місяців з дотриманням всіх соціальних гарантій і умов праці. Координацію цієї роботи здійснює урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

1 травня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив, що Кабмін не буде забороняти виїзд сезонних працівників за кордон. За його словами, сезонних працівників з України очікують в Австрії, Фінляндії, переговори проводилися також з Польщею, Німеччиною, Чехією, Ізраїлем.