Ілюстрація REUTERS

Данська компанія Pandora — найбільший у світі виробник ювелірних виробів — до 2025 року повністю перейде на використання переробленого золота і срібла. Про це повідомляється на сайті компанії.

Читайте такожСумнівний проект: Нацкомісія застерігає українців від вкладів у B2B Jewelery

«Срібло та золото — прекрасні ювелірні матеріали, які можна переробляти знову і знову без втрати якості. Метали, здобуті століття тому, так само гарні, як нові. Вони ніколи не потьмяніють і не зіпсуються», — заявив гендиректор компанії Олександр Лачик.

Відео дня

На цей час 71% золота і срібла для прикрас Pandora є переробленим. Повний перехід на перероблені метали скоротить викид вуглецю в атмосферу на дві третини для срібла і більш ніж на 99% для золота.

«Бізнес повинен реагувати на кліматичну кризу і виснаження природних ресурсів», — зазначив Лачик. Як пише Bloomberg, після оголошення про перехід на перероблені метали акції Pandora на біржі зросли на 5%. Ринкова капіталізація компанії становить 34,66 мільярда данських крон (5,2 мільярда доларів), передає meduza.io.

Ювелірний бренд Pandora був заснований в Копенгагені в 1982 році. Він найбільш відомий своїми браслетами зі знімними підвісками.

Pandora має близько 7400 точок продажів в більш ніж 100 країнах світу. У компанії працюють 28 тисяч осіб.

Крім срібла (воно застосовується найчастіше) і золота, Pandora використовує для своїх прикрас паладій і мідь.