Ілюстрація REUTERS

Компанія Microsoft розглядає можливість придбання частки в китайській програмі TikTok. Раніше про зацікавленість компанії повідомляли ЗМІ з посиланням на джерела.

Читайте такожMicrosoft передумала купувати TikTok - ЗМІ

«Microsoft у найближчі кілька тижнів перейде до переговорів з компанією-власником TikTok ByteDance і в будь-якому випадку завершить їх не пізніше 15 вересня 2020 року. В ході цього процесу Microsoft сподівається на продовження діалогу з урядом США, в тому числі з президентом», - йдеться в заяві компанії, передає kommersant.

Відео дня

У компанії уточнюють, що переговори поки попередні і немає гарантій, що вони продовжаться. За інформацією The Wall Street Journal, компанія призупинила переговори після заяви президента США Дональда Трампа про плани заборонити в країні додаток. «Microsoft високо цінує особисту участь уряду США і президента Трампа, оскільки вони продовжують розробляти надійні заходи безпеки країни»,— йдеться в повідомленні компанії.

Президент США Дональд Трамп заявив, що китайські соцмережі TikTok і WeChat можуть використовуватися для збору інформації про громадян США. Зараз адміністрація Білого дому розглядає можливість повної заборони додатку на території країни. Вчора, 2 серпня, голова Держдепартаменту Майк Помпео повідомив, що певні заходи проти TikTok будуть вжиті в найближчі дні.

У червні TikTok і ще близько 60 китайських додатків заблокували в Індії, оскільки вони нібито завдавали шкоди суверенітету та безпеці країни. Представник TikTok заявив, що компанія не передає дані користувачів владі іноземних держав.