Сторони підписали договір про створення спільної лабораторії / Фото REUTERS

Україна і Китай підписали програму співпраці в космічній галузі на 2021-2025 роки, яка складається з 69 спільних проектів на загальну суму контрактів більш ніж 70 млн дол.

Як повідомила прес-служба Державного космічного агентства України, угода підписана за підсумками засідання українсько-китайської Підкомісії з питань співробітництва в космічній галузі комісії з питань співробітництва між урядами двох країн.

Читайте такожКитай погрожує американським компаніям санкціями

Відео дня

Крім того, сторони підписали договір про створення спільної лабораторії космічної науки і домовилися зміцнювати обмін інформацією про космічну діяльність двох країн і своєчасно інформувати один одного про стан виконання тем програми співпраці, вирішувати проблеми, що виникають в процесі реалізації програми з метою забезпечення її виконання.

Що таке Державне космічне агентство України

Державне космічне агентство України є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики в галузі космічної діяльності, здійснює керівництво дорученою йому сферою управління, несе відповідальність за стан її розвитку.

Дослідження Марса

21 липня 2020 року Китай успішно запустив з космодрому Веньчан на острові Хайнань свій перший зонд для дослідження Марса "Тяньмень-1".

Мета місії - вивчити підземні умови планети та спробувати знайти там ознаки життя. Зонд "Тяньмень-1" має камеру та інструменти, які допоможуть проаналізувати місцеві породи й знайти лід.