Метінвест розповів про плани щодо Північного ГЗК на 2020 рік / фото Метінвест

Північний ГЗК групи Метінвест оприлюднив інвестиційну програму 2020 року.

Фінансування буде спрямовано на модернізацію та капітальні ремонти обладнання, будівництво стратегічних об'єктів, повідомляється на сайті Метінвесту.

В цьому році комбінат планує почати гарячі випробування технологічної лінії другої черги комплексу циклічно-потокової технології в Первомайському кар'єрі. Цей проект дозволить зменшити відстань відкатки великовантажних автомобілів, знизить собівартість продукції та поліпшить ефективність гірничих робіт, йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також наголошується, що в рамках виконання криворізької екологічної програми в цеху виробництва окатишів будуть замінені та введені в експлуатацію три електрофільтри на обпалювальній машині ЛУРГІ 552 A. Сучасне газоочисне обладнання дозволить знизити викиди пилу в атмосферу на 500 тонн в рік. В рамках програми технічного переоснащення для роботи в кар'єрах будуть закуплені чотири екскаватори підвищеної потужності ЕКГ-12, а також млини та сепаратори на фабрику збагачення. У планах – відновлення кар'єрної та залізничної техніки, ремонт обладнання обпалювальної машини ОК-306, модернізація тракту дрібниці на машинах ЛУРГІ 552 А і В.

"Попри складну економічну ситуацію, зміни на світових ринках і нові виклики, пов'язані з пандемією коронавірусу, група Метінвест забезпечує стабільною роботою тисячі співробітників і випускає продукцію відповідно до побажань споживачів. На Північному ГЗК ми продовжуємо будувати виробничі об'єкти, модернізувати обладнання переробного комплексу, вводити в експлуатацію потужну гірничу техніку. Для зниження техногенного навантаження на навколишнє середовище системно реалізуємо заходи міської екологічної програми. Інвестиції в розвиток виробництва в цьому році становитимуть 3,1 млрд гривень. Таке вкладення – це наша довгострокова перспектива розвитку, поліпшення умов праці та підвищення рівня безпеки на робочих місцях", - заявив Андрій Стрибків, генеральний директор Північного ГЗК групи Метінвест.