Ілюстрація REUTERS

Холдинг Alphabet, що володіє кількома компаніями, включаючи Google, продовжує свою місію із забезпечення інтернетом найвіддаленіших куточків планети.

Читайте такожЕксперти назвали ключові особливості 6G зв'язку

Це завдання поклали на компанію Loon, чиї аеростати вже налітали в стратосфері 1 млн годин, і яка раніше підписала контракт з кенійським урядом на забезпечення африканської глибинки доступом до швидкісного інтернету. Тепер Loon готується виконати те ж саме в Перу, пише itc.ua.

Відео дня

Разом з телеком-оператором Internet Para Todos Peru (IpT) компанія має намір розгорнути свої кулі на півночі Перу в Лорето. Це найбільший регіон країни, розташований в лісах Амазонії, де проживає близько 200 тис. осіб. Чверть з них не має доступу до мережі 3G, а у сільській місцевості в багатьох взагалі немає мобільного зв'язку.

Раніше Loon вже продемонструвала свої можливості, коли її аеростати забезпечували зв'язком жителів районів, які постраждали від сильного землетрусу, а також інтернетом після повені в 2017 році. Однак перш ніж запуск аеростатів відбудеться, Loon і IpT повинні спочатку отримати дозвіл Міністерства транспорту та зв'язку Перу.

Повітряні кулі Loon зазвичай знаходяться на висоті 20 км над рівнем моря, виступаючи в ролі стільникових вишок, що дозволяє їм уникати різних перешкод у повітрі. Кожен аеростат несе з собою балони надвисокого тиску, заповнені гелієм, і електронне обладнання, яке живиться від сонячних батарей. Компанія також передбачила аварійний парашут у разі аварії.