Відкритий вихідний код HarmonyOS буде опублікований у серпні / фото Huawei

Президент Huawei Ван Лу Чен заявив під час конференції розробників, що вже наступного року операційна система HarmonyOS почне з'являтися на смартфонах компанії.

Читайте такожHuawei повністю замінила американські компоненти в смартфонах

Ван Лу Чен підкреслив, що Harmony не замінить Android, яка, як і раніше, є найкращою операційною системою для компанії Huawei і поки що залишиться такою, якщо говорити про більшість мобільних пристроїв виробника, пише ixbt.com.

Відео дня

Також були оприлюднені додаткові цікаві факти щодо нової операційної системи. HarmonyOS поширюватиметься в смартфонах компанії на міжнародному ринку, а не тільки в Китаї, як вважалося раніше. Ван Лу Чен додав, що відкритий вихідний код HarmonyOS буде опублікований у серпні наступного року. Приблизно в той же час Google повинна випустити фінальну версію Android 11.

Інше джерело стверджує, що HarmonyOS з'явиться наступного року на різних розумних пристроях компанії, включаючи годинник, колонки і так далі, але не на смартфонах.

Нагадаємо, не так давно старший віце-президент Huawei зв'язків з громадськістю Джой Тан заявив, що код HarmonyOS має менше рядків, при цьому операційна система отримала вищий рівень безпеки, ніж Android. Counterpoint Research стверджує, що HarmonyOS перевершить Linux до кінця 2020 року і стане п'ятою за популярністю мобільною операційною системою.