В Укрпошті запевнили, що китайський коронавірус не поширюється через товари / фото УНІАН

Жодних доказів ризику поширення нового китайського коронавірусу через товари немає.

Про це повідомила прес-служба "Укрпошти".

Читайте такожСмертельний коронавірус: лікарка прокоментувала версію про можливість зараження через посилки з Китаю

Відео дня

Там нагадали, що Всесвітня організація охорони здоров'я не запроваджувала жодних заборон для переміщення товарів через кордони і міжнародної торгівлі. 

В "Укрпошті" зазначили, що стежать за ситуацією і перебувають на постійному зв'язку із Міністерством охорони здоров‘я в Україні та своїми партнерами в Китаї. Українців закликали довіряти лише офіційним джерелам і не поширювати неправдиву інформацію.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Станом на 27 січня випадки захворювання вже виявлені у Гонконгу, Макао, на Тайвані, а також в Австралії, В'єтнамі, Канаді, Малайзії, Непалі, Сінгапурі, США, Таїланді, Франції, Південній Кореї і Японії. Кількість захворілих у Китаї становить 2794 особи, померли 80 осіб.