В Amazon розробили спосіб безконтактної оплати / Ілюстрація REUTERS

Компанія Amazon представила інноваційний пристрій Amazon One-спосіб безконтактної оплати помахом руки.

Про це повідомляється в блозі компанії.

Читайте такожПошта повітрям: Amazon отримав "зелене світло" на масову доставку товарів дрона

Відео дня

Amazon One

"Amazon One - це швидкий, зручний, безконтактний спосіб оплати за допомогою долонь.

Послуга розроблена із забезпеченням захисту даних користувача і використовує спеціально побудовані алгоритми та обладнання для створення унікального відбитка долоні людини", - йдеться в повідомленні.

Альтернатива банківським карткам

"Ми почнемо з вибраних магазинів Amazon Go, де Amazon One буде працювати біля входу в магазин. Amazon One може стати альтернативним варіантом оплати карткою", - додали в компанії.

Спочатку Amazon One буде працювати у двох магазинах компаній у Сіетлі.

Реєстрація

"Щоб зареєструватися, потрібно вставити в сканер кредитну карту. Потім навести долоню на пристрій і дотримуватися вказівок, щоб зв'язати цю карту з унікальним відбитком долоні.

Це можна зробити для обох долонь", - пояснили в Amazon.

В Amazon відзначають, що така реєстрація триватиме менш як хвилину.

"Ми вибрали опцію розпізнавання долоні з кількох причин. Однією з причин було те, що розпізнавання долонею вважається більш приватним, ніж деякі біометричні альтернативи, оскільки ви не можете визначити особистість людини, дивлячись на зображення її долоні. Крім того, це безконтактно, що, на нашу думку, споживачі оцінять.

Зрештою, використання долоні як біометричного ідентифікатора дає клієнтам контроль над тим, коли й де вони користуються послугою", - йдеться в блозі.

"Коли ви тримаєте руку над пристроєм Amazon One, технологія оцінює різні аспекти вашої долоні. Немає двох однакових долонь, тому ми аналізуємо всі ці аспекти за допомогою нашої технології зору і вибираємо виразні ідентифікатори на долоні, щоб створити відбиток на долоні", - додали в компанії.

Як росли акції Amazon

  • У 2019 році Безос продав акцій на $2,8 млрд, заявивши, що має намір щорічно направляти $1 млрд від продажів акцій для фінансування своєї космічної компанії Blue Origin.
  • З початку року акції Amazon зросли на 73%. За даними рейтингу мільярдерів Forbes, на 6 серпня статок Безоса оцінюється в $189,5 млрд. у Білла Гейтса, що йде на другому місці, — $112,7 млрд.
  • 9 липня 2020 року Мінфін США оштрафував Amazon за порушення санкційних програм, введених Управлінням з контролю над іноземними активами (OFAC).
  • 6 серпня 2020 року найбагатша людина у світі, глава Amazon Джефф Безос продав акції компанії на суму, що перевищує $3,1 млрд.
  • 18 серпня 2020 року Amazon заявив про збільшення штату на 3,5 тисячі співробітників.
  • Станом на 26 серпня 2020 року стан засновника Amazon Джеффа Безоса перевищив $200 мільярдів.