Статус цифрових документів повинен бути закріплений на законодавчому рівні / REUTERS

Статус цифрових документів в мобільному додатку" Дія " повинен бути закріплений на законодавчому рівні, що позбавить українців необхідності пред'являти паперові документи.

Читайте такожПроцес перетворення України на цифрову державу вже незворотній-Зеленський

Про це передає віце-прем'єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Мій особистий виклик - закріпити статус електронних документів на законодавчому рівні", - сказав він.

Статус цифрових документів сьогодні

На сьогодні, статус таких документів визначається виключно постановами Кабінету Міністрів.

Федоров також підкреслив, що Україна є першою країною у світі, де можна користуватися цифровими внутрішнім і закордонним паспортами.

Що цьому передувало

  • 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації представило оновлений мобільний додаток для оцифрованих документів"Дія 2.0".
  • Оновлена версія додатка містить наступні документи: свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньо переміщеної особи, цифровий податковий номер.
  • Також мобільний додаток показує актуальне місце реєстрації проживання згідно з паспортом або свідоцтвом про народження.
  • Крім того, за допомогою оновленого додатка можна переглядати та сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху, борги з виконавчого провадження щодо фізособи-боржника та передавати право на керування транспортним засобом через замовлення електронного свідоцтва про його реєстрацію.